|
  |
Brazylia - sprawdzone noclegi, Manaus,Rio, Sao Paulo, Salvador, Iguacu, inne... |
|
|
|
|
Feb 17 2010, 09:11 PM
|
Miłośnik podróży

Grupa: Odyseusze

|
witam serdecznie lecimy w marcu do Brazylii trasa, loty, zaplanowane czas na noclegi biorąc pod uwagę że lecimy z 10- io miesięcznym dzieckiem wolałbym sprawdzone hostele i hotele.Proszę o pomoc!! Miasta wymiwniłem wyżej w Salvadorze będziemy 5 dni i chcielibyśmy zaliczyc jakąs okoliczną plażę może znacie adresy w pobliskich miejscowościach...wpisałem inne... by Post służył innym w szukaniu i podzieleniu się adresami noclegów mam nadzieję ze mój wątek nie jest repliką już istniejących jeżeli jest proszę o linki:)
|
|
|
|
|
|
|
Odyska
|
Feb 17 2010, 09:11 PM
|

Miłośniczka podróży

|
|
|
|
|
|
|
|
|
Feb 19 2010, 01:30 PM
|

Wytrawny wojażer

|
Nocleg po argentynskiej stronie jest owszem tanszy, ale laduje sie w zabitej dechami niemal wiosce, gdzie poza wypadem na wodospady nie ma za bardzo co robic. Po brazylijskiej stronie jest pelne zycia miasto, w nim bardzo szeroki wybor hoteli, restauracji i wszystkiego innego. Co prawda, sporo jest tez, jak to w miejscach turystycznych, sporo naciagaczy i cwaniaczkow, nalezy ich po prostu ignorowac. Kazdy moze wybrac co mu bardziej odpowiada, ale nie zamykajmy opcji noclegowych na "tylko argentyna, bo tam jest taniej". Lokalizacja, ktora podales na Rio - bardzo dobra, punkt wypadowy do wszystkich waznych miejsc.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Feb 19 2010, 03:48 PM
|
Miłośnik podróży

|
CYTAT(tkochanowski @ Feb 19 2010, 01:26 PM)  Iguasu trzeba zobaczyć z obu stron i lepiej mieszkac w Argentynie. Taniej, przyjemniej i bezpieczniej. W Rio mieszkałem bardzo tanio ale w świetnym miejcu - pomiedzy Ipamena a Copacabana (hostel Ipamena Sun). polecam także Paraty lub Ihla Grande - na poł od Rio. Pieknie i rajsko!! TomeK powiedz jak się dostac na Ihla Grande z Rio nocowałes tam na wyspie ? czeszumski poleca FOZ ale jak będzie się 3 dni to niewiele jest czasu by się nim cieszyć.
|
|
|
|
|
|
|
|
Feb 19 2010, 08:58 PM
|

Wytrawny wojażer

|
No, Foz to nie Rio, zeby sie nim specjalnie dlugo cieszyc! Tyle, ze masz spory wybor miejsc noclegowych, do zjedzenia, jest gdzie wyjsc wieczorem, masz centra handlowe. Argentynska miejscowosc tez ma swoj urok, ale to dosc nudne miejsce, szczeg. na 3 dni. Ale z drugiej strony w Brazylii bedziesz sporo, wiec Argentyna to jakas odmiana... Pamietaj warto jechac zwiedzic tame po brazylijskiej stronie. No i jeszcze wyskoczyc do C. del Este w Paragwaju na zakupy (elektronika b. tanio, oprocz wielkiego handlu nic tam nie ma ale troche inna atmosfera niz po pozostalych stronach granicy). Ta wyspa jest calkiem duza  , sa tam hotele, hostele, co chcesz.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Feb 23 2010, 05:36 PM
|
Miłośnik podróży

|
nie pobijcie się tylko o to która strona jest ciekawsza:) obie zapewne mają swój urok i obie zobaczę....
|
|
|
|
|
|
|
|
Feb 24 2010, 08:30 AM
|

Wytrawny wojażer

|
No bez przesady. Chodzi mi tylko o to, ze dla roznych osob wybor moze byc rozny. Jesli ktos jezdzil juz duzo po Brazylii, jest zmeczony wielkimi miastami lub ich nie lubi, chce ciszy i spokoju - strona argentynska. Jesli ktos jezdzil po prowincji, lubi duze miasta, duzy wybor miejsc do aktywnosci, a wieczorem knajpy i zycie nocne - to brazylijska. Nie ma jednoznacznego wyboru. Zgadzam sie z Tomkiem, ze miejscowosc ma swoj urok, np. jest tam dosc nieturystycznie. Przy okazji polecam (na droge lub przed nia) ksiazke Wiktora Ostrowskiego "Zycie wielkiej rzeki" - barwna relacja o tym, jak wyprawa do wodospadow wygladala kilkadziesiat lat temu, gdy do Iguazu nie prowadzila jeszcze zadna droga.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Feb 25 2010, 06:09 PM
|
Miłośnik podróży

|
dzięki  z Foz wylatuję o 6 rano więc będę musiał wziąc chyba taxi bo autobusy kursują od 5.30 jak czytałem
|
|
|
|
|
|
|
|
Mar 3 2010, 10:45 PM
|
Miłośnik podróży

|
CYTAT(halihead @ Feb 25 2010, 07:09 PM)  dzięki  z Foz wylatuję o 6 rano więc będę musiał wziąc chyba taxi bo autobusy kursują od 5.30 jak czytałem Z Rio do Foz pewnikiem droga powietrzna - jakie ceny? czy sa opcje na iles przelotow nie tylko wewnatrz Brazylii ale rowniez po innych krajach AP? pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
Mar 9 2010, 07:56 PM
|
Miłośnik podróży

|
CYTAT(turysta @ Mar 3 2010, 11:45 PM)  Z Rio do Foz pewnikiem droga powietrzna - jakie ceny? czy sa opcje na iles przelotow nie tylko wewnatrz Brazylii ale rowniez po innych krajach AP? pozdrawiam jestem zorientowany bo niedawno kupowałem bilety i rozważałem różne opcje to jest tak jest airpass po ameryce połudnowej min 2 kraje i liczone są loty w milach do 8 przelotów ale nie napalaj się że 8 wow bo to się opłaca na małych odległościach i loty bez przesiadek w polsce jest firma intrep w niej załatwiałem to polecam ich a ceny pojedyńczego lotu wejdz na TAM i wklep wybierz dw dolarach GOL jest czasem tanszy ale z POLski nie obsługuje rezerwacji bo trzeba miec nip brazylijski wewnąrz brazylii airpass na 4 loty każda przesiatka to lot!!!532$ ja kupiłem odzielnie bilety i wyszło taniej np SP -FOZ za 72 $ powrót za 105$ a w airpasie każdy lot wychodzi po133$ jest to opłacalne na dużych odległosciach np Manauslub strefa przygraniczna Peru wpisz w gooogle airpass ameryka południowa i wyskoczy wszystko co trzeba wiedziec w lotach po Brazyli nie liczy się odległosc a po AP tak czeszumski a do manaus to lepiej brac dolary czy reale wszedzie piszą o $ ale w innych miastach tylko ich waluta
|
|
|
|
|
|
|
|
Apr 1 2010, 07:55 PM
|
Miłośnik podróży

|
CYTAT(czeszumski @ Mar 9 2010, 10:43 PM)  No jak to, do placenia tylko reale, dolary malo kto przyjmie. Tak samo jak w reszcie kraju. a no wróciłem:) plan zrealizowałem w 100% bez problemów i faktycznie tylko reale nie wiem dlaczego sporo ludzi bedąc w Manaus pisało na forach ceny w dolarach
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
|