Weekendowe wyprawy rowerowe:) |
|
|
|
|
Apr 18 2008, 08:15 PM
|

Miłośnik podróży

Grupa: Odyseusze

|
I jeszcze mi się przypomniało: za tydzień jest impreza rowerowa na trasie Kraków-Trzebinia: http://www.trzebinia.pl/index.php?id=12&am...ews,74,show,388 W sobotę 26 kwietnia 2008 roku odbędzie się V Jubileuszowy Rekreacyjny Rajd Rowerowy na trasie z Krakowa do Trzebini. Start o jedenastej na Błoniach, koniec w pałacu w Młoszowej koło Trzebini. Trochę znam tą okolicę, skałki, puszcza Dulowska - wypas. Udział w rajdzie jest bezpłatny. Organizatorzy zapewniają uczestnikom opiekę medyczną, gorący posiłek, napoje chłodzące oraz transport osób i rowerów na trasie Trzebinia - Kraków i Młoszowa-Kraków dla zmęczonych. Ja tam najprawdopodobniej będę.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Apr 19 2008, 10:21 AM
|
Zapalony wędrowiec

|
spoko fajnie  wybiore jak niebęde musiał iść do pracy ale jak niepójde to pojade:) pozdrowiska:)
|
|
|
|
|
|
|
|
Apr 20 2008, 04:56 PM
|
Miłośnik podróży

|
Czesc, ja tez jestem chetny na wyjazd w jakis weekend, z Krakowa. Mozna na przyklad z namiotem dojechac w okolice Ogrodzienca albo Zlotego Potoku.
|
|
|
|
|
|
|
|
Apr 20 2008, 06:55 PM
|

Miłośnik podróży

|
CYTAT(landryn @ Apr 20 2008, 02:55 PM)  aha a trzeba sie wczesniej gdzies zapisywac czy wystarczy przyjechac na błonia 26 kwietnia i na miejscu sie zapisac na rajd?  Można się zapisać na miejscu, przed wyjazdem, tylko pewnie sporo osób będzie chętnych, ja zresztą tez mam taki zamiar.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Apr 20 2008, 10:35 PM
|

Miłośnik podróży

|
cześć! ja w sumie jeśli mi się uda mieć wolne w weekend,to chętnie sie wybiorę,bo przyznam ,że mało mam znajomych w Krk chętnych na jazdę na rowerze;] pozdrawiam!:) 
|
|
|
|
|
|
|
|
Apr 21 2008, 02:47 PM
|

Wytrawny wojażer

|
CYTAT(tuya @ Apr 18 2008, 10:15 PM)  I jeszcze mi się przypomniało: za tydzień jest impreza rowerowa na trasie Kraków-Trzebinia: http://www.trzebinia.pl/index.php?id=12&am...ews,74,show,388 W sobotę 26 kwietnia 2008 roku odbędzie się V Jubileuszowy Rekreacyjny Rajd Rowerowy na trasie z Krakowa do Trzebini. Start o jedenastej na Błoniach, koniec w pałacu w Młoszowej koło Trzebini. Trochę znam tą okolicę, skałki, puszcza Dulowska - wypas. Udział w rajdzie jest bezpłatny. Organizatorzy zapewniają uczestnikom opiekę medyczną, gorący posiłek, napoje chłodzące oraz transport osób i rowerów na trasie Trzebinia - Kraków i Młoszowa-Kraków dla zmęczonych. Ja tam najprawdopodobniej będę. oglądałam sobie mapkę i trasa wygląda ciekawie. Jeżeli uda mi się naprawić rower do soboty, to pewnie też się wybiorę. Trochę się martwię o kondycję, bo z powodu awarii mojego sprzętu jeszcze nie zaczęłam sezonu rowerowego  , ale myslę że dam radę No i tak sobie myślę, że chyba skorzystam z transportu Trzebinia- Kraków. Choć z drugiej strony z profilu trasy wynika, że do Krakowa to już tylko "z górki" (prawie). Ach te dylematy...
|
|
|
|
|
|
|
|
Apr 21 2008, 06:03 PM
|

Urodzony obieżyświat

|
No to ja dam cynk, że we Wrocku też są fajne wypady rowerowe. Teoretycznie to moje zajęcia W-F(weekendowe), ale jest trochę osób ponadprogramowo, bo pan magister WF robi naprawdę ciekawe trasy. Ostatnio zrobiliśmy jakieś 64 km, świetnych miejscach. Srednia prędkość to 18km/h i raczej się ją trzyma. Jeżeli ktoś jest chętny to zapraszam na priv. Udzielę wszelakich informacji.
--------------------
"Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego,czego nie zrobiłeś,niż tego,co zrobiłeś. Więc odwiąż liny,opuść bezpieczną przystań.Złap w żagle pomyślne wiatry. Podróżuj.Śnij.Odkrywaj."
|
|
|
|
|
|
|
|
Apr 22 2008, 01:58 PM
|

Miłośnik podróży

|
Trasa ciekawa, często tam jeżdżę, szczególnie od Kopców do Młoszowej, bo droga asfaltowa jest wyłączona z ruchu i cały czas przez las:) a po drodze sporo atrakcji (jak np. Zamek w Rudnie), 48 km w 3 godziny, tylko ma padać deszcz w sobotę i to jest największy problem  (((
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Apr 23 2008, 08:54 AM
|

Miłośnik podróży

|
CYTAT(landryn @ Apr 22 2008, 04:33 PM)   super ze znalazło sie tyle chętnych, tylko jak będzie padać deszcz to ja odpadam...... mam nadzieje ze niebędzie lać........... Póki co prognoza pokazuje słoneczko i 18 stopni więc chyba nie będzie źle  To wymyślmy może jakiś znak rozpoznawczy/miejsce żeby sie spotkać w sobotę!
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Apr 24 2008, 11:55 AM
|

Miłośnik podróży

|
Ja też patrzę na prognozy to wg interii będzie słonecznie, na onecie zachmurzenie, a na wp przelotne ulewy… i komu tu wierzyć  . Można się umówić na pętli, tylko zapisy się zaczynają o 10 wiec pewnie będzie kolejka, bo w tamtym roku było 480 osób, wiec przydało by się umówić wcześniej np. 9:00-9:30, To proponuje się określić w piątek o 20-22 na forum, będzie wiadomo pogodę i kto jedzie dokładnie, a co do znaku rozpoznawczego, mogę podać kom. to już każdy zadzwoni i jakoś obok przystanku na pętli się znajdziemy
--------------------
|
|
|
|
|
|
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
|