• Wersja angielska
  •  
  •  
  • Odyssei
  • Serwis roku
  • National Geographic
  • Traveler
  • Strona Główna Odyssei
  • Odyssei

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Weekendowe wyprawy rowerowe:)
landryn
post Apr 14 2008, 01:50 PM
Post #1

Zapalony wędrowiec
**

Grupa: Odyseusze

Hello może jest ktos chętny z krakowa na jakies fajne trasy rowerowe w weekendy, szukam kogos z krakowa na jakies fajne wypady rowerowe w weekendy:) jakby cos to piszcie pozdrawiam wink.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
MarcinF
post Apr 14 2008, 10:25 PM
Post #2

Wytrawny wojażer

Cześć Landryn smile.gif

Po głowie mi chodzi od dłuższego czasu kilkudniowa przejażdżka po Jurze albo rowerowy szlak architektury obronnej w Świętokrzyskim.

Problem jest taki że w Krakowie nie mam roweru, ale podejrzewam że nie bez problemu znajdę wypożyczalnię za przystępną kwotę.

--------------------

+Quote Post
tuya
post Apr 18 2008, 07:57 PM
Post #3

Miłośnik podróży
*

melduje się chętna rolleyes.gif

Daj znać jak będziesz miał jakieś konkretne pomysły

--------------------

+Quote Post
tuya
post Apr 18 2008, 08:15 PM
Post #4

Miłośnik podróży
*

I jeszcze mi się przypomniało: za tydzień jest impreza rowerowa na trasie Kraków-Trzebinia: http://www.trzebinia.pl/index.php?id=12&am...ews,74,show,388

W sobotę 26 kwietnia 2008 roku odbędzie się V Jubileuszowy Rekreacyjny Rajd Rowerowy na trasie z Krakowa do Trzebini. Start o jedenastej na Błoniach, koniec w pałacu w Młoszowej koło Trzebini. Trochę znam tą okolicę, skałki, puszcza Dulowska - wypas. Udział w rajdzie jest bezpłatny. Organizatorzy zapewniają uczestnikom opiekę medyczną, gorący posiłek, napoje chłodzące oraz transport osób i rowerów na trasie Trzebinia - Kraków i Młoszowa-Kraków dla zmęczonych.
Ja tam najprawdopodobniej będę.

--------------------

+Quote Post
landryn
post Apr 19 2008, 10:21 AM
Post #5

Zapalony wędrowiec
**

spoko fajnie wink.gif wybiore jak niebęde musiał iść do pracy ale jak niepójde to pojade:)
pozdrowiska:)

+Quote Post
landryn
post Apr 20 2008, 12:55 PM
Post #6

Zapalony wędrowiec
**

aha a trzeba sie wczesniej gdzies zapisywac czy wystarczy przyjechac na błonia 26 kwietnia i na miejscu sie zapisac na rajd? rolleyes.gif

+Quote Post
Marko555
post Apr 20 2008, 04:56 PM
Post #7

Miłośnik podróży
*

Czesc, ja tez jestem chetny na wyjazd w jakis weekend, z Krakowa. Mozna na przyklad z namiotem dojechac w okolice Ogrodzienca albo Zlotego Potoku.

+Quote Post
tuya
post Apr 20 2008, 06:55 PM
Post #8

Miłośnik podróży
*

CYTAT(landryn @ Apr 20 2008, 02:55 PM) *
aha a trzeba sie wczesniej gdzies zapisywac czy wystarczy przyjechac na błonia 26 kwietnia i na miejscu sie zapisac na rajd? rolleyes.gif

Można się zapisać na miejscu, przed wyjazdem, tylko pewnie sporo osób będzie chętnych, ja zresztą tez mam taki zamiar.

--------------------

+Quote Post
Conrad
post Apr 20 2008, 07:10 PM
Post #9

Miłośnik podróży
*

Ja też się piszę na ten "rajd" z Krakowa do Trzebini, jacyś chętni, można się zgadać na forum i zrobić odyssei-owską ekipę… smile.gif

--------------------

+Quote Post
pasterka
post Apr 20 2008, 10:35 PM
Post #10

Miłośnik podróży
*

cześć!
ja w sumie jeśli mi się uda mieć wolne w weekend,to chętnie sie wybiorę,bo przyznam ,że mało mam znajomych w Krk chętnych na jazdę na rowerze;]
pozdrawiam!:)smile.gifsmile.gif

+Quote Post
landryn
post Apr 21 2008, 02:12 PM
Post #11

Zapalony wędrowiec
**

rolleyes.gif witam was wszystkich widze ze cos sie ruszyło to moze faktycznie sie cos wczesniej zgadamy i pojedziemy takim teamem:) piszcie piszcie....... pozdro:)

+Quote Post
Alicjazz
post Apr 21 2008, 02:47 PM
Post #12

Wytrawny wojażer

CYTAT(tuya @ Apr 18 2008, 10:15 PM) *
I jeszcze mi się przypomniało: za tydzień jest impreza rowerowa na trasie Kraków-Trzebinia: http://www.trzebinia.pl/index.php?id=12&am...ews,74,show,388

W sobotę 26 kwietnia 2008 roku odbędzie się V Jubileuszowy Rekreacyjny Rajd Rowerowy na trasie z Krakowa do Trzebini. Start o jedenastej na Błoniach, koniec w pałacu w Młoszowej koło Trzebini. Trochę znam tą okolicę, skałki, puszcza Dulowska - wypas. Udział w rajdzie jest bezpłatny. Organizatorzy zapewniają uczestnikom opiekę medyczną, gorący posiłek, napoje chłodzące oraz transport osób i rowerów na trasie Trzebinia - Kraków i Młoszowa-Kraków dla zmęczonych.
Ja tam najprawdopodobniej będę.

oglądałam sobie mapkę i trasa wygląda ciekawie. Jeżeli uda mi się naprawić rower do soboty, to pewnie też się wybiorę.
Trochę się martwię o kondycję, bo z powodu awarii mojego sprzętu jeszcze nie zaczęłam sezonu rowerowego sad.gif , ale myslę że dam radę rolleyes.gif

No i tak sobie myślę, że chyba skorzystam z transportu Trzebinia- Kraków. Choć z drugiej strony z profilu trasy wynika, że do Krakowa to już tylko "z górki" (prawie). Ach te dylematy...

+Quote Post
GooRooo
post Apr 21 2008, 06:03 PM
Post #13

Urodzony obieżyświat

No to ja dam cynk, że we Wrocku też są fajne wypady rowerowe.
Teoretycznie to moje zajęcia W-F(weekendowe), ale jest trochę osób ponadprogramowo, bo pan magister WF robi naprawdę ciekawe trasy.
Ostatnio zrobiliśmy jakieś 64 km, świetnych miejscach.
Srednia prędkość to 18km/h i raczej się ją trzyma.
Jeżeli ktoś jest chętny to zapraszam na priv. Udzielę wszelakich informacji.

--------------------
"Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego,czego nie zrobiłeś,niż tego,co zrobiłeś. Więc odwiąż liny,opuść bezpieczną przystań.Złap w żagle pomyślne wiatry. Podróżuj.Śnij.Odkrywaj."

+Quote Post
Conrad
post Apr 22 2008, 01:58 PM
Post #14

Miłośnik podróży
*

Trasa ciekawa, często tam jeżdżę, szczególnie od Kopców do Młoszowej, bo droga asfaltowa jest wyłączona z ruchu i cały czas przez las:) a po drodze sporo atrakcji (jak np. Zamek w Rudnie), 48 km w 3 godziny,
tylko ma padać deszcz w sobotę i to jest największy problem sad.gif(((

--------------------

+Quote Post
landryn
post Apr 22 2008, 02:33 PM
Post #15

Zapalony wędrowiec
**

laugh.gif super ze znalazło sie tyle chętnych, tylko jak będzie padać deszcz to ja odpadam...... mam nadzieje ze niebędzie lać........... mad.gif w piątek trza słuchać meteo hehehe laugh.gif no i jakby co to tez trzebaby się jakos umówić

+Quote Post
tuya
post Apr 23 2008, 08:54 AM
Post #16

Miłośnik podróży
*

CYTAT(landryn @ Apr 22 2008, 04:33 PM) *
laugh.gif super ze znalazło sie tyle chętnych, tylko jak będzie padać deszcz to ja odpadam...... mam nadzieje ze niebędzie lać...........

Póki co prognoza pokazuje słoneczko i 18 stopni więc chyba nie będzie źle smile.gif

To wymyślmy może jakiś znak rozpoznawczy/miejsce żeby sie spotkać w sobotę!

--------------------

+Quote Post
landryn
post Apr 23 2008, 04:00 PM
Post #17

Zapalony wędrowiec
**

siema rolleyes.gif ja ostateczną odpowiedź dam w piątek wieczorem ok 22 bo jak juz wcześniej napisałem niewiem czy będę mieć wolne w sobote aha no i sprawa z pogodą bo to jest tez sprawa dosc wazna jak narazie to prognozy są sprzeczne ale mam nadzieje ze wszystko będzie ok i pojade rolleyes.gif laugh.gif a co do znaku rozpoznawczego i kwestii spotkania to tez sie jakos w piątek wieczór spiszmy wszyscy laugh.gif narazie mysle zeby sie spotkac ok 10 rano gdzies na pętli tramwajowej cichy kącik ??? piszcie czy jedziecie???? pozdrowiska tongue.gif

+Quote Post
Conrad
post Apr 24 2008, 11:55 AM
Post #18

Miłośnik podróży
*

Ja też patrzę na prognozy to wg interii będzie słonecznie, na onecie zachmurzenie, a na wp przelotne ulewy… i komu tu wierzyć smile.gif . Można się umówić na pętli, tylko zapisy się zaczynają o 10 wiec pewnie będzie kolejka, bo w tamtym roku było 480 osób, wiec przydało by się umówić wcześniej np. 9:00-9:30,
To proponuje się określić w piątek o 20-22 na forum, będzie wiadomo pogodę i kto jedzie dokładnie, a co do znaku rozpoznawczego, mogę podać kom. to już każdy zadzwoni i jakoś obok przystanku na pętli się znajdziemy smile.gif

--------------------

+Quote Post
MarcinF
post Apr 24 2008, 04:30 PM
Post #19

Wytrawny wojażer

Rzuciła się może komuś w oczy jakaś konkretna wypożyczalnia rowerowa w Krakowie?

--------------------

+Quote Post
landryn
post Apr 24 2008, 05:49 PM
Post #20

Zapalony wędrowiec
**

ok spoko to na pętli rano ok 9,30 mój kom jakby mnie jutro wiecvzorem niebyło tel; 788 828 573 ale jeszcze jutro wieczorem będe na forum to sie spiszemy no i mam nadzieje ze bede miec wolne w sobote rolleyes.gif piszcie kto jest chętny jeszcze tongue.gif

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

- Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 25th November 2009 - 05:45 AM