• Wersja angielska
  •  
  •  
  • Odyssei
  • Serwis roku
  • National Geographic
  • Traveler
  • Strona Główna Odyssei
  • Odyssei

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Roboty całe mnóstwo, ale..., praca na wyspach
chef7
post Sep 27 2007, 09:59 AM
Post #1

Miłośnik podróży
*

Grupa: Odyseusze

podstawowy i naprawdę ułatwiający życie warunek to komunikatywny angielski, pracy jest naprawdę dużo, stawki różne w zależności od wielu czynników, minimum to 5,44 na godzinę dla dorosłej osoby minus opłaty, tax i IN to jest ok 30%, ale też wszystko należy sprawdzić, jeśli się poszuka na stronach angielskich np. totaljobs, jobsite, to ofert jest tysiące, tylko wybierać, ale pierwszy kontakt jest przeważnie przez telefon i tu zaczynają się schodki, jeśli się zrazi swego pracodawcę angielskim bełkotem to nic z tego, oni po prostu potrzebują się z nami dogadać, wydać polecenia, uzgodnić setki rzeczy, nie jest ważna gramatyka, lecz ilość słówek, i operowanie nimi, a reszta już poleci, choć znam przypadki gdy polak z kiepskim angielskim dostał pracę za 12 funtów jako ogrodnik i pilnujący posiadłości, pracę znalazł jak większość przez internet.............. odwagi i do roboty
Go to the top of the page

+Quote Post
aquila.sky
post Oct 4 2007, 10:21 PM
Post #2

Wytrawny wojażer

wlasnie wrocilam z uk i mam dobra wiadomośc od 1 pazdziernika podstawowa stawka to 5,65. poznalam tam ludzi ktorzy kompletnie nie rozumieli angielskiego i jakos sobie radzili w pracy i poza nia.

--------------------

..... i patrzeć w niebo......

+Quote Post
Jia Xin
post Oct 7 2007, 05:40 PM
Post #3

Zapalony wędrowiec
**

Chef ma racje! Praca jest.. Kto mowi, ze nie ma to pewnie ci co szukaja szczescia bez jezyka i jadac w czarno.. Pozniej tylko lamentele.. Bez sensu takie wyjazdy.

W kraju tez jest praca, no ale trudno obalic stareotyp, ze za granica jest a w Polsce nie ma.

Tez jest pelno leniuchow. Lepiej mowic, ze nie moga znalesc i w domu siedziec.

--------------------
danyandpaula.spaces.live.com

+Quote Post
aquila.sky
post Oct 9 2007, 07:36 PM
Post #4

Wytrawny wojażer

krótko mowiac dla chcacego nic trudnego.....czy to jadac w ciemno do uk czy w pl, jest to nawet latwiejsze gdy tyle osób wyemigrowalo

--------------------

..... i patrzeć w niebo......

+Quote Post
marraf
post Feb 3 2008, 08:57 PM
Post #5

Miłośnik podróży
*

Ja przyjechałem nie znając języka ale wiedziałem ze w pracy są Polacy. Miałem konkretny namiar i nie narzekam do odważnych świat należy.

ps w sezonie potrzebujemy wiele osób do pracy jeśli ktoś zainteresowany to piszcie (5.52 na godzinę i zakwaterowanie na miejscu)
Pozdrawiam.

PS praca dla studentów jak znalazł. Język nie istotny.

+Quote Post
wrobelss
post Mar 8 2008, 11:10 AM
Post #6

Zapalony wędrowiec
**

Powiedzmy sobie szczerze. Jadąc do UK bez znajomości języka też można sobie poradzić. Wiadomo że lepiej go znać i że wtedy na starcie ma się łatwiejsze życie. Ale czy tak czy tak roboty jest kupa.

+Quote Post
Pazdzioh
post Mar 25 2009, 09:06 AM
Post #7

Miłośnik podróży
*

Chciałbym odświeżyć topic.

Wiecie może jak teraz jest tam z pracą? Chciałbym się wybrać na jakiś czas do pracy do GB, ale nie wiem czy można tam w ogóle znaleźć prace teraz, bo mówią że kryzys.

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

- Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 24th November 2009 - 10:55 PM