|
  |
Tunezja |
|
|
|
Odyska
|
Jun 25 2010, 04:18 PM
|

Miłośniczka podróży

|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jun 25 2010, 04:43 PM
|
Miłośnik podróży

Grupa: Odyseusze

|
CYTAT(sylcia @ Jun 25 2010, 04:18 AM)   Hej. We wrześniu z narzeczonym wybieramy się do Tunezja. Proszę doradzcie mi do jakiej miejscowości Hammamet czy Monastir czy moze Sousse? Jaki wybrać hotel?(chodzi o 4* z All) chodzi o to żeby było dobre jedzenie,czysto,obsługa miła,komunikatywna,bezpiecznie i w okolicy ładnie. Czysta plaż,leżaki na plaży. Będziemy tam pierwszy raz więc powiedzcie na co uważać... Wspomne tez że wybieramy się tam z biurem Ferio Travel-może na temat tego biura jesteście coś w stanie napisac? warto?Dzieki:* I polezec na plaży i zwiedzac.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jun 25 2010, 05:21 PM
|
Miłośnik podróży

|
CYTAT(ChillOutTravel @ Jun 25 2010, 04:36 AM)  Cześć, Kilka zdjęć z Sousse. Co chcesz w Tunezji robić ? Leżeć plackiem przy hotelowym basenie ? a może wybrać się Jeep'em na Saharę ? Najlepiej to i to:)
|
|
|
|
|
|
|
|
Jun 27 2010, 02:54 PM
|
Zapalony wędrowiec

|
W Sousse byłem dwa razy - ciekawe miasto, miła plaża. Co do hotelu nie wypowiadam się, bo z założenia korzystam z tanich i bez "ALL", gdyż traktuję je jako bazę wypadową. Jeśli zamierzacie zwiedzać Tunezję to polecam wynajęcie samochodu w lokalnej wypożyczalni (mały już od ok. 50 pln/dzień) Drogi są świetne, benzyna tania, a hotel poza wybrzeżem można dostać za ok. 100 zł/2 osoby (ze śniadaniem i kolacją!). Trochę o Tunezji zamieściłem na http://www.odyssei.com/pl/travel-article/18244.html. Miłego pobytu i zwiedzania - bo do siedzenia na miejscu służy dom a nie wyjazdy
|
|
|
|
|
|
|
|
Jul 12 2010, 09:08 PM
|
Miłośnik podróży

|
Byłam w tych 3 miastach i polecam Sousse.Wszystkie sa piękne, ale z Sousse będziecie mieli wszędzie blisko i do Monastyru i do Portu El Kantaour i możecie pojechać pociągiem do Tunisu, Kartaginy. Dużo możliwości. Samo Sousse to dzień zwiedzania minimum. Koniecznie wychodźcie do miasta jak juz biedzie ciemno, jest cudownie, tłumy Tunezyjczyków i turystów. To miasto tętni życiem. Jeśli macie kasę to polecam 2 dniowa wycieczkę na Saharę - dużo do zobaczenia. Co do hotelu to polecam wejść na google earth i tam wybrać, bo widać, co sie wybiera, ja byłam w Marhabie *4 -polecam, leży nad samym morzem w wielkim ogrodzie i 2 innymi hotelami. Dużo opisów hoteli jest w portalu HolidayCheck. Trzeba tylko uważać, bo tam nie brak malkontentów, którzy po to wyjeżdżają, aby wytropić i porobić zdjęcia niedociągnięć w hotelach.
Załączony plik
( 83.98k )
Liczba pobrań: 28
|
|
|
|
|
|
|
|
Jul 12 2010, 09:24 PM
|
Miłośnik podróży

|
a ja polecam hotel Prima Life Karawan *** +
naprawdę fajny hotel położony w centrum Sousse w naprawdę fajnej cenie
może się mylę ale Ferio Travel jest chyba agentem i lecicie z innym biurem ;-)
|
|
|
|
|
|
|
|
Jul 20 2010, 07:43 PM
|
Zapalony wędrowiec

|
CYTAT(ixou @ Jul 12 2010, 10:24 PM)  a ja polecam hotel Prima Life Karawan *** +
naprawdę fajny hotel położony w centrum Sousse w naprawdę fajnej cenie
może się mylę ale Ferio Travel jest chyba agentem i lecicie z innym biurem ;-) Hotel Prima LIfe Karawan - byłem w nim 2 razy - ostatnio na wiosnę tego roku. Trzy gwiazdki to on ma na warunki tunezyjskie, w Polsce pewnie dostałby ledwie 2 gwiazdki. Dużym minusem tego hotelu jest to, że z jednej strony przylega do ruchliwej ulicy, a z drugiej - wprawdzie jest widok na morze, ale też conocne dyskoteki do ok. 2-giej w nocy. W sezonie do tego dochodzą animacje. No i niestety trzeba się przygotować na mało urozmaicone jedzenie.
|
|
|
|
|
|
|
|
Nov 14 2010, 02:31 PM
|

Miłośnik podróży

|
Te trzy miejscowości które wymieniłaś znajdują się blisko siebie, a z poruszaniem się między nimi nie ma żadnego problemu - tunezyjskie busiki albo tuk tuki...Ja polecam Port el Kantaoui, to jest jedna z najładniejszych miejscowości, fakt, że nastawiona zupełnie na turystów i do zwiedzania za dużo nie ma, ale jest bardzo blisko Sousse, Monastiru - świetna medina w Sousse, i bardzo ładne plaże w Monastirze. Samochodem jeździć po Tunezji nie próbowałam, ale korzystałam z ofert lokalnych biur podróży, które są niemal na każdej ulicy w mieście i walczą o turystów. Jeśli chodzi o wycieczki fakultatywne biura podróży z którym wyjeżdżasz, to możesz przepłacić, więc lepiej skorzystać z oferty tubylców, organizacja jest ok, a można zaoszczędzić ok. 50$. Godne polecenia są kilkudniowe wycieczki na Saharę.
--------------------
Podróże sentymentalne wymagają odwagi. Uświadamiają nam, że po dawnych emocjach nie ma już śladu
|
|
|
|
|
|
|
|
Feb 13 2012, 11:24 PM
|
Miłośnik podróży

|
W Tunezji to same piaski są. Już lepiej wybrać się do Egiptu, to przynajmniej piramidy można pooglądać.
--------------------
|
|
|
|
|
|
|
|
Apr 14 2012, 12:27 PM
|
Miłośnik podróży

|
W sierpniu byłem z rodzinką w Sousse. Bardzo ładna miejscowość. Zamieszkaliśmy w hotelu Orient Palace. Bardzo ładny hotel chodz strefa spa jest z poczatku lat 90. Co do obsługi to było róznie . Trzeba zauwazyć że był to okres ramadanu. Obsługa w ciągu dnia nie była z byt miła nawet gdy dostawali napiwki. Mieliśmy wykupione All i nie żałujemy. Do godz 24 mielismy w ofercie all whiski wódka piwo i wino. Piwo całkie przyzwoite. W dyskotece hotelowej 07 Absoluta kosztowało 700zł a jakas wódka Algierska albo jakos tak ok 200zł za 07. Ogólnie w hotelach czysto ale niestety poza hotelem masakra.. Pełno smieci i natrętów wciskających wszystko co sie da. Na kazdym narozniku oferują różnego rodzaju używki. Co tylko sobie zazyczysz. Taksowki bardzo tanie ale trzeba uważac . Z hotelu do Sousse można zapłacić od 6 do 20zł . Ale to i tak nie jest jakos specjalnie dużo... W razie pytań służe pomocą
|
|
|
|
|
|
|
|
Apr 14 2012, 12:45 PM
|
Miłośnik podróży

|
CYTAT(Trotter @ Jul 21 2010, 10:49 AM)  Jeśli wynajmiecie samochód (ktoś pisał że można za 50zł- ja tak tanio nie znalazłem). To zwiedzicie całą Tunezję sami i za niewielkie pieniądze. To mały kraj i wszędzie szybko dojedziecie. Dobre drogi, zazwyczaj puste. Jeśli jedziecie na 2 tygodnie to zdążycie zobaczyć cały kraj i poleżeć na plaży. Z tym autem to raczej nie jest dobry pomysł. W tym kraju przepisy ruchu drogowego to fikcja. Ludzie jężdza jak chcą.Nie przestrzegają żadnych zasad. . Wiecznie trąbią. i co najważniejsze jezeli dojdzie do kolizji to ty jestes winien jako obcokrajowiec. "po co przyjeżdzałeś.Jak bys nie przyjechał to by kolizji nie było"
|
|
|
|
|
|
|
|
Apr 15 2012, 08:02 PM
|
Zapalony wędrowiec

|
CYTAT(turzone @ Apr 14 2012, 01:45 PM)  Z tym autem to raczej nie jest dobry pomysł. W tym kraju przepisy ruchu drogowego to fikcja. Ludzie jężdza jak chcą.Nie przestrzegają żadnych zasad. . Wiecznie trąbią. i co najważniejsze jezeli dojdzie do kolizji to ty jestes winien jako obcokrajowiec. "po co przyjeżdzałeś.Jak bys nie przyjechał to by kolizji nie było" Turzone - wierz mi, że po Tunezji jeździ się całkiem bezpiecznie (przynajmniej tak było przed rewolują).A policja była wielce pomocna.
|
|
|
|
|
|
|
  |
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
|